5 dagen
Tijdsduur
Mrt-Apr, Sep-Okt
Data
On/Off-road
Motor
Gemiddeld
Niveau
Excl. Vlucht
Vlucht
 Eerstvolgende reisdata:
Van 28 Feb 2022 t/m 4 Maart 2022
Van 2 Mei 2022 t/m 6 Mei 2022

Marokko is het paradijs voor enduro rijders dankzij de bergen van de Atlas, de woestijn en de Atlantische kust … het is de beste plek om deze sport te beoefenen. In deze tour rijden wij door de mooiste delen van de hoge Atlas, langs kleine dorpjes en de bekendste Kasbah, Aït-Ben-Haddou. Ook de passen Tizi-n-Tichka en Tizi-n-Test ontbreken niet. Kortom een tour die je niet zult vergeten

Alle reisdetails vind u hieronder.

AANKOMST LOKATIE Marrakech luchthaven Menara
INBEGREPEN
Motorhuur Overnachtingen met ontbijt
WA verzekering motor Marokkaans-Nederlandse begeleider
Transfers
NIET INBEGREPEN
Benzine motoren Overige drankjes
Persoonlijke uitgaven Reis- en Annuleringsverzekering
Vlucht Lunch en Diner

Deze spectaculaire reis is een must voor avontuurlijke motorfanaten!

Eenpersoonskamer toeslag  € 190,-

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

1

Dag 1: Marrakech

Na aankomst in Marrakech word je opgehaald van het vliegveld en naar de hotel gebracht. Middags kunt u eventueel de magisch stad Marrakech te verkennen. In de avond halen we de huurmotor op zodat we volgende dag op tijd aan onze avontuur kunnen beginnen.
2

Dag 2: Marrakech - Taliouine (239km)

Vandaag een mooie rij dag voor de boeg. We laten Marrakech achter ons en rijden richting de heilig plaats Moulay Brahim. Na de koffie rijden wij verder richting het spectaculaire Tizi-n-Test pas, met uitzicht op de Toubkal, de hoogste berg van Marokko (4167m). Na het nuttigen van de lunch met adembenemend uitzicht zal de stop voor vandaag Taliouine zijn.  Hier verblijven wij bij een familie Auberge waar wij kennis maken met de lokale Marokkaans keuken.
3

Dag 3: Taliounie - Ouarzazate (170km)

We vertrekken vanuit Taliouine richting Ouarzazate. Na een koffiestop in Tazenakht rijden we een piste op van ongeveer 73 km. Deze piste heeft snelle en rechte tracks, draaien, langzaam rijden en over rotsachtig terrein met alles daar tussenin. We passeren hier de volgende dorpjes Tisslet, Ighels en Taguenzalt. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je ervoor kiezen om de mooie Ouarzazate bekend o.a. van  film studio’s te verkennen.
4

Dag 4: Ouarzazate - Marrakech (211km)

Deze laatste dag vertrekken we vanuit Ouarzazate richting Marrakech. Na een aantal kilometers gereden te hebben volgen we de weg richting  Kasbah Aït-Ben-Haddou. Dit is de bekendste Kasbah van Marokko, en deels nog bewoond. Op deze magische locatie werden vele films zoals Game of Trones en The Gladiator opgenomen. Een mooie motor weg waar we langs verschillende dorpjes als Tamedakthe en Adaha. Na deze pas bereden te hebben komen we op de bekende Tizi-n- Tichka pas die ons vervolgens naar Marrakech toe brengt. Aangekomen in Marrakech leveren we de huurmotor  in en kunnen we even bij komen van al de indrukken die we afgelopen dagen hebben op gedaan van het mooie land Marokko. Het beroemde plein van Marrakech (Djemaa el Fna). Hier kan je de avondmarkt bezoeken voor de laatste inkopen of mooie foto’s te schieten.
5

Dag 5: Marrakech

Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken naar het vliegveld. Afhankelijk van je vlucht tijd

Voor de kaart op Google Maps klikt u hier.

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is. De reizen voor 2020 zijn nu al te boeken maar de prijzen en data zijn onder voorbehoud. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij aangepaste routes met meer off-road mogelijkheden aanbieden.

ait bin Haddou

Tour Reviews

5.00 gebaseerd op 1 review
4 mei 2019

April 2019, met een fijne groep (6 pers) de hoogte punten van het Atlas gebergte meegereden. Dit was een onvergetelijke ervaring !
Dank je wel Aziz dat je ons deze ongelooflijke motortrip door het Atlas gebergte wilde delen. Jij als onze gids loodst ons door alle bergpaden en het helse verkeer van Marrakech. We verbleven in de gezelligste hotels en het eten was buitengewoon lekker.
De verwondering van het landschap ligt achter elke bocht.
Alle deelnemers hebben er van genoten !
Dank je wel
Groetjes,
Bart

Laat een review achter