5 dagen
Tijdsduur
Mrt-Apr, Sep-Okt
Data
On/Off-road
Motor
Gemiddeld
Niveau
Excl. Vlucht
Vlucht
 Eerstvolgende reisdata:
Van 19 Mei 2023 t/m 23 Mei 2023
Van 25 September 2023 t/m 30 September 2023

Marokko is het paradijs voor enduro rijders dankzij de bergen van de Atlas, de woestijn en de Atlantische kust … het is de beste plek om deze sport te beoefenen. In deze tour rijden wij door de mooiste delen van de hoge Atlas, langs kleine dorpjes en de bekendste Kasbah, Aït-Ben-Haddou. Ook de passen Tizi-n-Tichka en Tizi-n-Test ontbreken niet. Kortom een tour die je niet zult vergeten

Alle reisdetails vind u hieronder.

AANKOMST LOKATIE Marrakech luchthaven Menara
INBEGREPEN
Motorhuur Overnachtingen met ontbijt
WA verzekering motor Nederlands – Marokkaanse begeleider
Transfers
NIET INBEGREPEN
Benzine motoren Overige drankjes
Persoonlijke uitgaven Reis- en Annuleringsverzekering
Vlucht Lunch en Diner

Deze spectaculaire reis is een must voor avontuurlijke motorfanaten!

Eenpersoonskamer toeslag  € 190,-

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

1

Dag 1: Marrakech

Na aankomst in Marrakech word je opgehaald van het vliegveld en naar de hotel gebracht. Middags kunt u eventueel de magisch stad Marrakech te verkennen. In de avond halen we de huurmotor op zodat we volgende dag op tijd aan onze avontuur kunnen beginnen.
2

Dag 2: Marrakech - Taliouine (239km)

Vandaag een mooie rij dag voor de boeg. We laten Marrakech achter ons en rijden richting de heilig plaats Moulay Brahim. Na de koffie rijden wij verder richting het spectaculaire Tizi-n-Test pas, met uitzicht op de Toubkal, de hoogste berg van Marokko (4167m). Na het nuttigen van de lunch met adembenemend uitzicht zal de stop voor vandaag Taliouine zijn.  Hier verblijven wij bij een familie Auberge waar wij kennis maken met de lokale Marokkaans keuken.
3

Dag 3: Taliounie - Ouarzazate (170km)

We vertrekken vanuit Taliouine richting Ouarzazate. Voor het stadje Talouine slaan we af en verruilen we de hoofdweg voor een wat smallere weg langs kleine dorpjes om bij de Les Gorge Tislit aan te komen. Het laatste stuk hiernaar toe is onverhard. Aangekomen bij dit verborgen natuurwonder Les Gorge Tislit weet je niet wat je ziet. Zeer mooie rotsformaties. De kloven zijn omgeven door goed onderhouden velden die groen in het landschap brengen. Het is een oase van rust. Hierna rijden we door naar Tazenakht waar we de lunch nuttigen, voordat we beginnen aan de laatste deel van vandaag. Na de lunch rijden we ongeveer 73 km om in Ouarzazate aan te komen. De weg gaat over rotsachtig terrein met alles daar tussenin. We passeren hier de volgende dorpjes Tisslet, Ighels en Taguenzalt. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je ervoor kiezen om de mooie Ouarzazate bekend o.a. van film studio’s te verkennen.
4

Dag 4: Ouarzazate - Marrakech (211km)

Deze laatste dag vertrekken we vanuit Ouarzazate richting Marrakech. Na een aantal kilometers gereden te hebben volgen we de weg richting  Kasbah Aït-Ben-Haddou. Dit is de bekendste Kasbah van Marokko, en deels nog bewoond. Op deze magische locatie werden vele films zoals Game of Trones en The Gladiator opgenomen. Een mooie motor weg waar we langs verschillende dorpjes als Tamedakthe en Adaha. Na deze pas bereden te hebben komen we op de bekende Tizi-n- Tichka pas die ons vervolgens naar Marrakech toe brengt. Aangekomen in Marrakech leveren we de huurmotor  in en kunnen we even bij komen van al de indrukken die we afgelopen dagen hebben op gedaan van het mooie land Marokko. Het beroemde plein van Marrakech (Djemaa el Fna). Hier kan je de avondmarkt bezoeken voor de laatste inkopen of mooie foto’s te schieten.
5

Dag 5: Marrakech

Na het ontbijt is het alweer tijd om te vertrekken naar het vliegveld. Afhankelijk van je vlucht tijd

Voor de kaart op Google Maps klikt u hier.

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is. De reizen voor 2020 zijn nu al te boeken maar de prijzen en data zijn onder voorbehoud. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij aangepaste routes met meer off-road mogelijkheden aanbieden.

ait bin Haddou

Tour Reviews

5.00 gebaseerd op 4 reviews
4 mei 2019

April 2019, met een fijne groep (6 pers) de hoogte punten van het Atlas gebergte meegereden. Dit was een onvergetelijke ervaring !
Dank je wel Aziz dat je ons deze ongelooflijke motortrip door het Atlas gebergte wilde delen. Jij als onze gids loodst ons door alle bergpaden en het helse verkeer van Marrakech. We verbleven in de gezelligste hotels en het eten was buitengewoon lekker.
De verwondering van het landschap ligt achter elke bocht.
Alle deelnemers hebben er van genoten !
Dank je wel
Groetjes,
Bart

15 maart 2022

Maart 2022. Als je eens wat anders wenst maar toch zeer toegankelijk, is this the place to be. Zelf je ticket boeken en de rest zal Aziz wel voor je doen.Van afhalen op de luchthaven tot het verzorgen van de lekkere maaltijden. We waren met een groep van 5 onbekende personen, maar na de wondermooie tocht door het Atlasgebergte waren we als vrienden. Een dergelijke schoonheid van een reis ,delen met anderen met dezelfde mindset, is een verrijking.Achter elke berg ligt een ander landschap op je te wachten. Het verblijven van typische hotels in de dorpen en steden, geeft je een idee van hoe het er aan toegaat. Het leuke is dat je regelmatig bij de plaatselijke bevolking gaat eten, en niet in de touristische zaken= een avontuur.
Besluit: een tocht om niet te vergeten en superbegeleiding en organisatie. Bedankt Aziz, ik kom terug.

Groeten

Sigi

16 maart 2022

Ben 40 jaar motorrijder met een Pan European en wilde wel eens een andere motor ervaring beleven, via vrienden info gekregen over de pracht van het Atlasgebergte en dan na wat research de site gevonden van motoreizen Marokko en voor mij was dat aanbod onmiddellijk een schot in de roos. Aziz als reisleider is de perfecte persoon om mee te toeren, kent het gebergte voor 100% en deelt zijn kennis en ervaring als geen ander. Oh ja, de motoren, pittige, krachtige machines zeer wendbaar voor zowel off road als om te schuren over het perfecte asfalt van de uitlopers van het gebergte. Verder waren de tussenstops en de overnachtingen telkens een positieve ervaring.
Om de woorden van een Olympisch voorzitter te gebruiken bij het sluiten van de spelen “ het was een ongelooflijke reis en Aziz was de gedroomde reisleider.

28 maart 2022

Maart 2022. Ik heb een korte maar krachtige, maar vooral een heerlijke trip beleefd. Aziz is een ervaren gids en kent de cultuur, bevolking en taal en aldus werden we van het gebergte met prachtige zichten naar diepe valleien begeleid met tussendoor het “woestijn-met-oase” gevoel. Alleen in het uiterste begin waren we onbekenden, dat na slechts 1 avond al veranderde in een vriendschapsgevoel met veel humor, verhalen en ontspanning. Naar biertjes was het even zoeken :-). De trip heeft meer dan voldoende afwisseling om Marokko beter te leren kennen dan van boeken, brochures en platgereden wegen. Echter iets meer offroad zou welkom zijn.
Kortom : Goede motoren , prachtig land , schitterend weer , ervaren gids en plezante groep. Meer moet dat niet zijn voor een avontuurlijke en heerlijk motorvakantie ! Thanks @Aziz !

Laat een review achter