6 dagen
Tijdsduur
Mrt-Apr, Sep-Okt
Data
On/Off-road
Motor
Gemiddeld
Niveau
Excl. Vlucht
Vlucht
 Eerstvolgende reisdata:
Van 23 okt 2024 t/m 28 okt 2024 Vol
Van 3 feb 2025 t/m 8 feb 2025
Van 20 april 2025 t/m 25 april 2025

Marokko is het paradijs voor enduro rijders dankzij de bergen van de Atlas, de woestijn en de Atlantische kust … het is de beste plek om deze sport te beoefenen. In deze tour rijden wij door de mooiste delen van de hoge Atlas, langs kleine dorpjes en de bekendste Kasbah, Aït-Ben-Haddou. Ook de passen Tizi-n-Tichka en Tizi-n-Test ontbreken niet. Kortom een tour die je niet zult vergeten

Alle reisdetails vind u hieronder.

AANKOMST LOKATIE Marrakech luchthaven Menara
INBEGREPEN
Motorhuur Overnachtingen met ontbijt
WA verzekering motor Nederlands – Marokkaanse begeleider
Transfers
NIET INBEGREPEN
Benzine motoren Overige drankjes
Persoonlijke uitgaven Reis- en Annuleringsverzekering
Vlucht Lunch en Diner

Deze spectaculaire reis is een must voor avontuurlijke motorfanaten!

Eenpersoonskamer toeslag  € 240,-

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

1

Dag 1: Amsterdam - Marrakech

U vliegt naar Marrakech in Marokko. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De middag kun u eventueel besteden om de stad te verkennen.
2

Marrakech - Imlil

Kort na het verlaten van de drukke stad Marrakech doet zich het eerste off-road-gedeelte voor. We rijden door een woestijnachtig landschap, met mooie uitzichten op de Hoge Atlas, tot aan de dam Lalla Takerkoust, alwaar we de mogelijkheid hebben om een koffiestop te maken. Daarna rijden we richting Tahanaout, waar we de mogelijkheid hebben om te lunchen. Je zult zien dat deze gebieden heel groen zijn vanwege de hoeveelheid water in deze regio. Na de lunch rijden we verder richting het nationale park Toubkal, om in Imlil, onze eindbestemming voor vandaag, te geraken. Imlil ligt bijna 1800 meter boven zeeniveau en is voor de bergwandelaar het startpunt naar de Toubkal, de hoogste berg van Marokko (4167m).
3

Imlil – Talouine

We laten Imlil achter ons en rijden richting de pas Tizi-n-Test, met uitzicht op de Toubkal. De
weg naar de bergpas Tizi-n-Test is nog indrukwekkender. Eerst rijden we door een enorm grote groene vallei met meerdere rivieren en aan beide zijden bergketens, om dan de droge bruine bergen in te duiken. Geleidelijk aan worden de tweebaanswegen smaller en smaller. De wegbedekking brokkelt aan de randen steeds meer af. De rotsen hangen soms diep over de weg. Het uitzicht is fenomenaal. Einde bestemming voor vandaag zijn de kleine plaatsje Talouine. Deze streek is bekend om de Argan olie en de Marokkaanse saffraan die in dit gebied gekwekt wordt. Hier verblijven wij bij een familie Auberge waar wij kennis maken met de lokale. Marokkaans keuken.
4

Talioune - Ouarzazate

We vertrekken vanuit Taliouine richting Ouarzazate. Voor het stadje Talouine slaan we af en verruilen we de hoofdweg voor een wat smallere weg langs kleine dorpjes om bij de Les Gorge Tislit aan te komen. Het laatste stuk hiernaar toe is onverhard. Aangekomen bij dit verborgen natuurwonder Les Gorge Tislit weet je niet wat je ziet. Zeer mooie rotsformaties. De kloven zijn omgeven door goed onderhouden velden die groen in het landschap brengen. Het is een oase van rust. Hierna rijden we door naar Tazenakht waar we de lunch nuttigen, voordat we beginnen aan de laatste deel van vandaag. Na de lunch rijden we ongeveer 73 km om in Ouarzazate aan te komen. De weg gaat over rotsachtig terrein met alles daar tussenin. We passeren hier de volgende dorpjes Tisslet, Ighels en Taguenzalt. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je ervoor kiezen om de mooie Ouarzazate bekend o.a. van film studio’s te verkennen.
5

Ouarzazate - Marrakech

Deze laatste dag vertrekken we vanuit Ouarzazate richting Marrakech. Na een aantal kilometers gereden te hebben volgen we de weg richting Kasbah Aït-Ben-Haddou. Dit is de bekendste Kasbah van Marokko, en deels nog bewoond. Op deze magische locatie werden vele films zoals Game of Trones en The Gladiator opgenomen. Een mooie motorweg waar we langs verschillende dorpjes als Tamedakthe en Adaha. Na deze pas bereden te hebben komen we op de bekende Tizi-n- tichka pas die ons vervolgens naar Marrakech toe brengt. Aangekomen in Marrakech leveren we de huurmotoren in en kunnen we even bij komen van al de indrukken die we afgelopen dagen hebben op gedaan van het mooie land Marokko. Het beroemde plein van Marrakech (Djemaa el Fna). Hier kan je de avondmarkt bezoeken voor de laatste inkopen of mooie foto’s te schieten.
6

Dag van vertrek

Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de gelegenheid om te ontspannen voordat u gebracht wordt naar de luchthaven.

Voor de kaart op Google Maps klikt u hier.

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is. De reizen voor 2020 zijn nu al te boeken maar de prijzen en data zijn onder voorbehoud. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij aangepaste routes met meer off-road mogelijkheden aanbieden.

ait bin Haddou

Tour Reviews

4.89 gebaseerd op 9 reviews
4 mei 2019

April 2019, met een fijne groep (6 pers) de hoogte punten van het Atlas gebergte meegereden. Dit was een onvergetelijke ervaring !
Dank je wel Aziz dat je ons deze ongelooflijke motortrip door het Atlas gebergte wilde delen. Jij als onze gids loodst ons door alle bergpaden en het helse verkeer van Marrakech. We verbleven in de gezelligste hotels en het eten was buitengewoon lekker.
De verwondering van het landschap ligt achter elke bocht.
Alle deelnemers hebben er van genoten !
Dank je wel
Groetjes,
Bart

15 maart 2022

Maart 2022. Als je eens wat anders wenst maar toch zeer toegankelijk, is this the place to be. Zelf je ticket boeken en de rest zal Aziz wel voor je doen.Van afhalen op de luchthaven tot het verzorgen van de lekkere maaltijden. We waren met een groep van 5 onbekende personen, maar na de wondermooie tocht door het Atlasgebergte waren we als vrienden. Een dergelijke schoonheid van een reis ,delen met anderen met dezelfde mindset, is een verrijking.Achter elke berg ligt een ander landschap op je te wachten. Het verblijven van typische hotels in de dorpen en steden, geeft je een idee van hoe het er aan toegaat. Het leuke is dat je regelmatig bij de plaatselijke bevolking gaat eten, en niet in de touristische zaken= een avontuur.
Besluit: een tocht om niet te vergeten en superbegeleiding en organisatie. Bedankt Aziz, ik kom terug.

Groeten

Sigi

16 maart 2022

Ben 40 jaar motorrijder met een Pan European en wilde wel eens een andere motor ervaring beleven, via vrienden info gekregen over de pracht van het Atlasgebergte en dan na wat research de site gevonden van motoreizen Marokko en voor mij was dat aanbod onmiddellijk een schot in de roos. Aziz als reisleider is de perfecte persoon om mee te toeren, kent het gebergte voor 100% en deelt zijn kennis en ervaring als geen ander. Oh ja, de motoren, pittige, krachtige machines zeer wendbaar voor zowel off road als om te schuren over het perfecte asfalt van de uitlopers van het gebergte. Verder waren de tussenstops en de overnachtingen telkens een positieve ervaring.
Om de woorden van een Olympisch voorzitter te gebruiken bij het sluiten van de spelen “ het was een ongelooflijke reis en Aziz was de gedroomde reisleider.

28 maart 2022

Maart 2022. Ik heb een korte maar krachtige, maar vooral een heerlijke trip beleefd. Aziz is een ervaren gids en kent de cultuur, bevolking en taal en aldus werden we van het gebergte met prachtige zichten naar diepe valleien begeleid met tussendoor het “woestijn-met-oase” gevoel. Alleen in het uiterste begin waren we onbekenden, dat na slechts 1 avond al veranderde in een vriendschapsgevoel met veel humor, verhalen en ontspanning. Naar biertjes was het even zoeken :-). De trip heeft meer dan voldoende afwisseling om Marokko beter te leren kennen dan van boeken, brochures en platgereden wegen. Echter iets meer offroad zou welkom zijn.
Kortom : Goede motoren , prachtig land , schitterend weer , ervaren gids en plezante groep. Meer moet dat niet zijn voor een avontuurlijke en heerlijk motorvakantie ! Thanks @Aziz !

1 juni 2023

Afgelopen mei 2023 heb ik samen met 2 vrienden deze mooie reis geboekt. Onder begeleiding van de zeer vriendelijke Aziz hebben we een mooie en geweldige trip gemaakt. Onze gids/reisleider heeft humor, kennis van taal en cultuur en heeft liefde voor motorrijden en onderhoud goede de geweldige motoren. Onze groep bestond uit 8 personen incl Aziz. De groep was gezellig en hebben veel gelachen. De hotels en eten waren perfect. Ieder van ons heeft wat geleerd over het rijden over slingerwegen met of zonder gaten. Verhard en onverhard. Mocht je een geweldig avontuur met ver gezichten rondom het Atlasgebergte dan is dit de trip.
Aziz dank voor alle humor/tips/advies en we komen nog wel een keer terug.

Groeten Ronald

1 juni 2023

Afgelopen mei 2023 heb ik samen met 2 vrienden deze mooie reis geboekt. Onder begeleiding van de zeer vriendelijke Aziz hebben we een mooie en geweldige trip gemaakt. Onze gids/reisleider heeft humor, kennis van taal en cultuur en heeft liefde voor motorrijden en onderhoud goede de geweldige motoren. Onze groep bestond uit 8 personen incl Aziz. De groep was gezellig en hebben veel gelachen. De hotels en eten waren perfect. Ieder van ons heeft wat geleerd over het rijden over slingerwegen met of zonder gaten. Verhard en onverhard. Mocht je een geweldig avontuur met ver gezichten rondom het Atlasgebergte dan is dit de trip.
Aziz dank voor alle humor/tips/advies en we komen nog wel een keer terug.

Groeten Ronald

2 juni 2023

Samen met 2 motormaten heb ik afgelopen mei onder begeleiding van Aziz deze geweldige trip door het Atlas gebergte mogen meemaken. Vanwege mijn lengte heeft Aziz een lagere motor voor mij geregeld echt super. Aziz kent het gebied de mensen en de taal wat hem samen met z’n humor een geweldige gids maakt. Hij maakt regelmatig een stop bij mooie vergzichten of bijzondere plekken om een foto te maken. De hotels en de locaties waar de lunch genoten werd waren prima door Aziz geregeld en zijn van goede kwaliteit. Onze groep bestond uit 8 man inclusief Aziz, paste prima bij elkaar en hebben een hoop lol gehad. Dankzij de tips en trucs van Aziz heb ik een hoop geleerd hoe je rijd in het Atlas gebergte. Aziz bedankt voor de mooie trip, wellicht tot de volgende keer. Gr Cor

19 juni 2023

Frans
Mei 2023, ik wilde met 2 zonen en schoonzoon gaan motor rijden, maar wel wat anders.
We kwamen uit op Marokko, gegoogeld en kwam daar Aziz tegen. Contact met hem gezocht en het klikte direct, hij begreep wat wij wilden.
Hij heeft 4 mooie routes uitgezet. Met een leuke groep , later sloten er nog 3 motorrijder er bij aan. De routes door en rondom het Atlas gebergte waren super mooi. Dit was een onvergetelijke ervaring. De verwondering van het landschap ligt achter elke bocht, de bergpaden het gravel en het helse verkeer van Marrakech, het leren van de lokale gewoontes . De verblijven in aparte hotels en het eten was buitengewoon lekker.
Dank je wel Aziz dat je ons deze mooie motortrip, goed georganiseerd.

Wij hebben er van genoten !
Dank je wel
Groeten
Frans, Maarten, Remco en Erik.

5 januari 2024

KLM&Aziz Marokko Tour – November 2023

Na een paar telefoontjes met Aziz voor wat informatie, kregen we al snel zin om met deze man op pad te gaan! Enthousiast, een zeer ervaren motorrijder en hij kent Marokko op zijn duimpie. Met vier KLM-ers, een echtgenote en een broer gingen we met Aziz op pad, vier dagen het Atlas gebergte in. We zijn geen ervaren offroad rijders, maar Aziz past zijn programma aan op het niveau van de rijders. Het werd een erg leuke en afwisselende tour. Prachtig in de bergen gereden, door een woestijn, over off road paden en asfaltwegen, een supertocht! Daarnaast was er nog tijd om een oude kashba te bezoeken en op de laatste avond over de medina van Marrakech te slenteren. De hotels waren ook prima, vooral in het start en eind hotel in Marrakech kun je heerlijk dineren. Aziz zorgt dat alles soepeltjes verloopt. Onderweg vele Tajines als lunch genoten en bovenal, veel gelachen met Aziz 😊. Dit is echt een aanrader!

Aziz, bedankt voor dit mooie avontuur!
Tinkeke, Stefan, Johan, Jim, Remco en Eric.

Laat een review achter