14 dagen
Tijdsduur
April-Mei, Nov- Dec
Data
Gemiddeld
Niveau
Excl. Vlucht
Vlucht
 Eerstvolgende reisdata:
Wil je mee in 2025?  Schrijf je vrijblijvend in

Ontdek Marokko op de motor. Rijden in Marokko is een droom die uitkomt voor elke motorrijder die van open ruimtes en adembenemende uitzichten houdt. Ervaar het machtige midden en hoog Atlas, spectaculaire Tizi-n-Test pas en verken de avond Bazar van Marrakech, voel de rijke cultuur en de warme vriendschap van Marokkaanse mensen. Rijd door de berg, ontdek het verrassende Alpine dorp Ifrane. Nadat u de geheimen van Marrakech onthult, bewondert u de beroemde Todra Gorge, en de woestijn vlaktes van Mhamid el Ghizlane. De keizerlijke stad Fes zal één van de vele onvergetelijke plaatsen die u bezoekt tijdens deze geweldige tour

Alle reisdetails vind u hieronder.

AANKOMST LOKATIE Marrakech luchthaven Menara
INBEGREPEN
WA verzekering motor Overnachtingen met ontbijt
Motorhuur Diner op rijdagen
Volgauto met monteur Nederlands – Marokkaanse begeleider
NIET INBEGREPEN
Benzine motoren Overige drankjes
Persoonlijke uitgaven Reis- en Annuleringsverzekering
Vlucht* Diner op laatste rijdag

Deze spectaculaire reis is een must voor echte ontdekkingsreizigers.

Eenpersoonskamer toeslag € 460,-

Prijs passagier in de volgauto € 1950,-

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

1

Dag 1: Amsterdam - Marrakech

Je vertrekt vanaf Schiphol en vliegt naar Marrakech in Marokko. Na aankomst wordt je naar je hotel gebracht. De middag kun je eventueel besteden om de stad te verkennen.
2

Dag 2: Marrakech - Taroudant (215km)

Vandaag een mooie rij dag voor de boeg. We laten Marrakech achter ons en rijden richting de heilig plaats Moulay Brahim. Na de koffie rijden wij verder richting het spectaculaire Tizi-n-Test pas, met uitzicht op de Toubkal, de hoogste berg van Marokko (4167m). Na het nuttigen van de lunch met adembenemend uitzicht zal de stop voor vandaag zijn de stad Taroudant. Hier kunt u een mooie wandeling maken en voor sommige een geweldige kans om Argan olie en legendarische Marokkaanse saffraan te kopen die in dit gebied gekwekt wordt.
3

Dag 3: Taroudant - Tata (204km)

Vandaag een lange maar mooie rij dag. wij laten al snel Taroudant achter ons en gaan binnendoor via smalle wegen, langs kleine dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Na de lunch gaan we verder richting het zuidwesten naar onze bestemming voor vandaag dicht bij de Sahara. Dit ligt aan de voet van de Jebel Tabarount de plaats Tata, ook bekend van dadels en waar vroeger de karavaanroute van Zagora naar Tan Tan liep. De Algerijnse grens ligt hier dichtbij.
4

Dag 4: Tata - Foum Zguid (160km)

Na de vermoeiende dag van gisteren vandaag een wat kortere route. Na een deel on-road te hebben gereden en de lunch genuttigd te hebben gaan wij off-road op minder bezochte wegen, vol wendingen en gecombineerd met prachtige omgevingen naar onze accommodatie waar een koude biertje bij het zwembad tot de mogelijkheden behoort.
5

Dag 5: Foum Zguid - M'hamid El Ghizlane (199km)

Vandaag rijden wij naar de hoofdplaats van de provincie Zagora. De stad ligt ten oosten van de vruchtbare Draa-vallei met centraal door het gebied de rivier de Draa. Nadat wij hier een koffiestop houden en als de mogelijkheid zich voor doet de lokale markt bezoeken om daarna de onverharde weg te vervolgen in de buurt van rivier de Draa. Het is een weg van ongeveer 45 km tot aan de N9. Na de lunch, in een van de kleine dorpjes langs de weg rijden wij verder naar onze einde bestemming, een mooie Kasbah met zwembad in M’hamid El Ghizlane. Eventueel in de avond kan er een wandeling worden gemaakt.
6

Dag 6: M'hamid El Ghizlane - Nkob (237km)

Wij vertrekken vanuit M’hamid el Ghizlane richting Tamegroute waar wij off-road zullen gaan tot ongeveer Zagora. Na het eerste gedeelte on-road gaan wij richting de noordelijke plaats Tazarine met als eind bestemming Nkob. Wij rijden over een verlaten uitgestrekt ruig gebied. Als laatste gaan we de hoogte in wat spannend is maar leuk. De lunch wordt meegenomen uit Zagora om onderweg te nuttigen.
7

Dag 7: Nkob - Boumlan Dades (140km)

De route van vandaag is voor het grootste gedeelte off-road. Met bergtoppen van ongeveer 2800 meter levert dit mooie ervaringen op. Wij rijden over de Tizi-n-Tazart pas. Het is een ruige pas die zich niet makkelijk laat berijden, maar het is de moeite waard, voornamelijk het eerste gedeelte. Wij rijden richting Iknioune waar wij de lunch nuttigen. Na het eten genieten wij nog van het laatste kilometers piste richting Boumlan Dades.
8

Dag 8: Boumlan Dades - Agoudal (130km)

Vandaag een dag om van te houden. Wij rijden op een van de meest gefotografeerd plaats van Marokko Gorge Dadès. Onze rit van vandaag zit vol afwisselende haarspeldbochten die een beroep doen op je stuurmanschappen en genieten van de aanwezige landbouw veldjes met dadelpalmen maar ook de afwisselende rotsformatie. Voordat we aankomen bij onze volgende bestemming een kleine dorpje in de bergen, waar wij in een eenvoudige accommodatie met mooi uitzicht zullen verblijven.
9

Dag 9: Agoudal - Middelt (157km)

Vandaag een mooie maar ook uitdagende route. Wij rijden dwars door bergketen richting het midden Atlas naar de plaats Imilchil. Na de koffie hier gaan wij off-road richting de bekende, ruige Cirque de Jaffar waarvan wij ook een gedeelte van zullen rijden. Hierna rijden wij verder op piste richting onze hotel/Kasbah waar u de mogelijkheid krijgt om te ontspannen bij het zwembad genietend van de uitzichten op de Bergketen.
10

Dag 10: Middelt - Fes (207km)

Vandaag wacht ons een prachtige tour dag, wij rijden vandaag door het midden Atlas gebergte. U zult merken dat de landschappen groener en anders zijn dan daarvoor. Wij rijden verder over kleine weggetjes, waarvan deels piste en waar ook nauwelijks verkeer is, langs deels gebergte met prachtige ceder bossen en besneeuwde toppen van het midden Atlasgebergte. Op een van de kleine dorpjes zullen we onze luncht nuttigen voordat wij in de keizerlijke stad Fes aankomen komen.
11

Dag 11: Fes - Fes

Gelegenheid om de stad Fes te verkennen. Door het goed bewaarde oude centrum, wat UNESCO Werelderfgoed is. Hier zijn diverse oude ambachten, zoals de tapijtindustrie (berbertapijten), aardewerk (van tajines tot de mozaïeken) en de oude leerindustrie en zo voort
12

Dag 12: Fes - Khenifra (204km)

Vandaag rijden wij naar de bekende ski dorp Ifrane, je zult al gauw het gevoel hebben dat je in een niet Marokkaanse dorp bevindt. Na de koffie verruilen wij de hoofdweg voor smalle bergwegen door dorpjes in het hart van de midden atlas. Via de op een na grootste rivier in Marokko Oum Er-Rbia komen wij aan in onze eenvoudige accommodatie in de ongerepte natuur.
12

Dag 12: Khenifra - Ouzoud (240km)

Na een korte stop in Khenifra en de motoren getankt te hebben vervolgen wij onze route, via smalle bergwegen en via Tizi-n-Islyp pas richting een van de meeste agrarisch gebieden van Marokko Beni Melaal, ook langs het grootste dam van Marokko de Bin el Ouidane dam met uitzicht op het blauwe meer en de omliggende bergen met als eind bestemming onze hotel met uitzicht op de bekende Cascades d’ Ouzoud. Ouzoud is vernoemd naar de bekendste watervallen van Marokko.
13

Dag 13: Ouzoud - Marrakech (180km)

Vandaag laatste rij dag. Wij rijden door de laatste bergpassen richting de N8 om hiervandaan de snelste route naar Marrakech te nemen. Hier hebben wij de hele middag de stad te ontdekken en de laatste inkopen te doen of een bezoekje aan de traditionele badhuizen, waar je na een behandeling je helemaal als herboren voelt.
14

Dag 14: Marrakech - Amsterdam

Afhankelijk van uw vluchttijd, heeft u de gelegenheid om te ontspannen voordat u gebracht wordt naar de luchthaven.

Voor de kaart op Google Maps klikt u hier.

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is. De reizen voor 2020 zijn nu al te boeken maar de prijzen en data zijn onder voorbehoud. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij aangepaste routes met meer off-road mogelijkheden aanbieden.

Berg Tazarine marokko
Omgevind Ouarzazate Marokko
Marrakech
Ouzoud waterval marokko
ouzoud waterval marokko
Waterval Marokko
Bin el Oudane maroko
Pauze Ifrane Marokko
Omgeving Ifrane Marokko
Omgeving Ifrane Marokko
motor vakantie marokko
Omgeving Ifrane Marokko
Omgeving Khenifra marokko
Midden Atlas op de motor
mooie motorweg Marokko
Natuur Marokko
Omgeving Middelt
Midden Atlas motor Marokko
Midden Atlas Marokko
Markt Middelt Marokko
Lokale bewonster Marokko
Cirque du Jaffar Marokko
Motorroute marokko
motorvakantie Marokko
Lokaal bewoner Marokko
Kasbah Marokko
Gorge Dades Marokko
motorvakantie Marokko
Landschap Marokko
Natuur Marokko
Marokko midden Atlas Marokko
Midden Atlas Marokko
Zandduinen Marokko

Tour Reviews

5.00 gebaseerd op 3 reviews
20 mei 2024

Een fantastische reis gehad over schitterende wegen, zowel asfalt als onverhard. In gebieden waar je normaal niet komt.
Aziz heeft ons ook een stukje cultuur van het land verteld, leerzaam.
Tevens speelde hij goed in op de rijervaring van de groep.
Motoren zijn in prima staat en zeer geschikt voor dit werk.
Prijs/ kwaliteit verhouding is zeker goed.

Aziz, nogmaals bedankt,
We gaan elkaar zeker nog zien.

20 mei 2024

Dankwoord en nabeschouwing:
Namen die ik (we) niet mogen vergeten: Danny, Erik, Gert Jan, Jeroen, Peter, Danny, Job en Daan (filmploeg), en ten slotte Aziz organisator van onze reis samen met Marcel zijn medebegeleider.
Het dankwoord hieronder gaat uit van mij en Erik maar vertaald als je het mij vraagt het algemeen aanvoelen van de hele groep. Aziz, Marcel, we hebben precies gekregen wat we er van hadden verwacht, van wat we hadden gehoopt. Niemand wist hoe het exact zou zijn, maar als we nu terug kijken dan hebben we onze grenzen kunnen verleggen zonder daarin het gevoel te hebben gehad dat we te ver moesten gaan. Alhoewel, de eerste langere route off-road rijden was naast mooi toch ook uitdagend, het stof, de putten in de weg, het slingeren van het achterwiel moesten we erbij nemen, en ah zo, dat kan ook sneller als gedacht. Er zouden nog van die momenten volgen.
Daarnaast heeft Aziz ons zijn Marokko laten zien van uit een onbevangen en eerlijk standpunt. Zo is het, wat gaat er goed, wat is er niet, wat kan beter….. Landschappelijk is het een prachtig land, en eens temeer is de moto een uitstekend middel om die omgeving te ervaren, maar dat moet ik die dit lezen niet meer vertellen vermoed ik. Het is tegelijk genieten van het rijden in combinatie met de ruwe natuurpracht. Concentratie was steeds nodig, we reden in groep, dus je moet letten op elkaar, het waren bochten, putten in de weg, wegen die links en rechts afgebrokkeld zijn, maar ook hele mooie stukken asfalt waar de bochtjes tegen wat hogere snelheden konden genomen worden, maar nooit te snel zodat iedereen zich comfortabel voelde. Daarnaast werden we geconfronteerd met de contrasten van de Marokkaanse maatschappij. Van rijk naast zeer arm, van zware SUV’s naast een ezel, van stenen huizen naast huizen opgetrokken uit leem, van een grootstad als Marrakech midden de vele kleine bergdorpjes waar we doorheen reden en waar we steeds werden begroet door enthousiaste kinderen die plots rennend van tussen de huizen te voorschijn kwamen om langs de weg te gaan staan.
Ikzelf en Erik kunnen afsluiten met een dankbaar gevoel dat we dit hebben mogen en kunnen meemaken.
Dank u Aziz en Marcel voor jullie begeleiding. Dank ook aan de ganse groep voor de gezelligheid, ook daarvan hebben we genoten. Ondanks dat jullie Hollanders zijn, maar daar kunnen jullie helaas ook niet aan doen (sorry mannen mijn excuses maar ik kon het echt niet laten 😊 ), was de klik er onmiddellijk en voelden we ons helemaal thuis tussen jullie en jullie geweldige verhalen en vertelkunst. (Even verduidelijken dat wij, twee Vlamingen het gewaagd hadden om met een volledig Nederlandse groep mee te gaan)
Ik mag natuurlijk ook de filmploeg Job en Daan niet vergeten die in het begin van de reis een aantal dagen met ons zijn opgetrokken. Ook zij hielpen mee aan de gezelligheid, naast hun enorme gedrevenheid en enthousiasme waarmee ze hun werk deden. We zijn uitermate benieuwd naar het resultaat van hun opnames.
Tot een volgende keer jongens, ergens onderweg…..
Danny en Erik

21 mei 2024

Wat een fantastische manier om Marokko te ontdekken.
We zijn op plekken geweest waar we zelf nooit gestopt zouden zijn.
En natuurlijk Aziz, die ons veel over Marokko verteld heeft, en zodoende ons inzicht heeft gegeven in de Marokkaanse cultuur.
Als motorrijder was het sowieso genieten van de wegen en de omgeving. Genoten met een grote G!

Laat een review achter