8 dagen
Tijdsduur
April-Mei, Sep-Okt
Data
Off-road
Motor
Gemiddeld
Niveau
Excl. Vlucht
Vlucht
 Eerstvolgende reisdata:
Van 11 april 2025 t/m 18 april 2025

Ontdek de Midden en Hoge Atlas op minder bereisde wegen! We zullen de schoonheid van de hoogste bergen van Noord-Afrika bewonderen in gebieden waar geen toerist naartoe gaat. De oneindige paden brengen ons langs hoge watervallen, besneeuwde bergtoppen en door afgelegen dorpen! Deze avontuurlijke motor tour is uniek en laat je de verborgen plekken van Marokko zien! 

Alle reisdetails vind u hieronder.

AANKOMST LOKATIE Marrakech luchthaven Menara
INBEGREPEN
WA verzekering motor Overnachtingen met ontbijt
Motorhuur Diner op rijdagen
Volgauto met monteur Nederlands – Marokkaanse begeleider
NIET INBEGREPEN
Benzine motoren Overige drankjes en lunch
Persoonlijke uitgaven Reis- en Annuleringsverzekering
Vlucht Diner op laatste rijdag

Deze spectaculaire reis is een must voor avontuurlijke motorfanaten!

Eenpersoonskamer toeslag  € 340,-

Prijs passagier in de volgauto € 1595,-

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

1

Dag 1: Amsterdam - Marrakech

U vertrekt vanaf Schiphol en vliegt naar Marrakech in Marokko. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De middag kun u eventueel besteden om de stad te verkennen.
2

Dag 2: Marrakech - Beni Mellal (245km)

Eerste deel van de route van vandaag is om aan de motor te wennen. De weg is in het begin  vlak en recht te noemen, maar naar mate wij richting bekende Cascades d’ Ouzoud toe rijden zul je merken dat de landschappen veranderen. Na de lunch rijden wij via een mooie slinger weg naar een van de meeste agrarisch gebieden van Marokko, Beni mella . Cascades d’ Ouzoud  is vernoemd naar de bekendste watervallen van Marokko.
3

Dag 3: Beni Mellal - Ifran (249km)

Vandaag rijden we naar het noordoosten over de middellange bergketen, langs verlaten wegen met fantastische uitzichten. Dit is een lange opwindende rit. Na de lunch gaat het plezier verder terwijl we ons aansluiten bij de snelstromende nationale weg omhoog naar Ifrane. 
4

Dag 4: Ifrane - Midelt (203km)

We trekken naar het zuiden om voor de eerste keer de Hoge Atlas  over te steken. De uitzichten op de bergen zijn geweldig. Na de lunch gaan we verder via kleine dorpjes, om deze mooie rijdag te beëindigen in Midelt. ook bekend van de appels
5

Dag 5: Midelt - Imilchil (270km)

Na ons ontbijt genieten we van het rijden en de rust op de N13 richting Er-Rich. Deze delen van de Hoge Atlas behoren tot het dunste bewoonde delen van het land. Hierna rijden naar de kleine plaatsje Imilchil. Niet ver van Imilchil bevinden zich twee meertjes, ontstaan, volgens de legende, door liefdesverdriet van een jongen (Aït Brahim) en een meisje (Aït Y’Azza), die niet met elkaar mochten trouwen omdat ze uit twee rivaliserende stammen kwamen. Vervolgens moesten beiden zo huilen, dat er twee meertjes ontstonden: Isli (Bruidegom) en Tislit (bruid). 
6

Dag 6: Imilchil - Skoura (257km)

We beginnen de dag met een rit op een hoogte van gemiddeld 2000 meter. We zullen de Hoge Atlas op zijn best zien! We rijden van pas naar pas, op delen die alleen door de lokale bevolking wordt gebruikt door ezels of eenzame voertuigen. Na de lunch rijden we door de bekende Todra-Kloof om vervolgens aan te komen bij onze eind bestemming Skoura, waar we in een mooie Kasbah gaan overnachten. 

7

Dag 7: Skoura - Marrakech (240km)

Vanuit Ouarzazate rijden we naar Aït-Ben-Haddou waar we een koffie stop doen. We steken voor de laatste keer de Hoge Atlas over via de beroemde Tiz-n-Tichka pas. We gaan terug naar Marrakech om te genieten van de avondmarkt (Djemaa el Fna) en om eventueel de laatste inkopen et doen of mooie foto’s te schieten
8

Dag 8: Marrakech

Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de gelegenheid om te ontspannen voordat u gebracht wordt naar de luchthaven. Dit kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid.

schoonheid van Marokko

Voor de kaart op Google Maps klikt u hier.

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is. De reizen voor 2020 zijn nu al te boeken maar de prijzen en data zijn onder voorbehoud. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij aangepaste routes met meer off-road mogelijkheden aanbieden.

ait bin Haddou
Gorge Dades
midden Gorge Todra Marokko
Demnate Marokko
Kasbah Marokko

Tour Reviews

5.00 gebaseerd op 1 review
5 mei 2019

Ga voor het waanzinnig mooie avontuur in een geheel andere wereld !!!
Natuurlijk kan je een week naar Griekenland of Spanje, en ik ga dat
ook zeker nog doen. De Alpen of Dolomieten al gedaan. Dit is een ervaring van een andere orde. Meteen het Atlas gebergte in, en op naar 2900 meter. Offroad rijden met de eeuwige sneeuw in zicht. En dezelfde dag over een verharde zandweg richting de woestijn. Kuilen en gaten in de weg ga je tegenkomen, maar een ieder met asfalt motorervaring kan dit aan. let op voor de ezels en schapen langs de weg. Ervaar de adembenemende mooie bergen, rotskloven, vergezichten en overige natuur. Vergaap je aan de mensen in het buitengebied, die leven zoals wij 100 jaar geleden.
Aziz is een geweldig gastheer en spreekt ook de taal van ons gastland. Daardoor leuk contact met de bevolking.
Goede hotels of kasbah, en lekker eten.
Rij op gloednieuwe motoren.En nog betaalbaar. Motorrijden is zijn hobby, en ja commercie hoort er wat Aziz betreft helaas ook bij.

Laat een review achter