8 dagen
Tijdsduur
April-Mei, Sep-Okt
Data
Off-road
Motor
Gemiddeld
Niveau
Excl. Vlucht
Vlucht
 Eerstvolgende reisdata:
Van 27 Mei 2020 t/m 3 juni 2020
Van 12 Okt 2020 t/m 19 Okt 2020

Ontdek de Midden en Hoge Atlas op minder bereisde wegen! We zullen de schoonheid van de hoogste bergen van Noord-Afrika bewonderen in gebieden waar geen toerist naartoe gaat. De oneindige paden brengen ons langs hoge watervallen, besneeuwde bergtoppen en door afgelegen dorpen! Deze avontuurlijke motor tour is uniek en laat je de verborgen plekken van Marokko zien! 

Alle reisdetails vind u hieronder.

AANKOMST LOKATIE Marrakech luchthaven Menara
INBEGREPEN
WA verzekering motor Overnachtingen met ontbijt en diner
Motorhuur Lunch op rijdagen
Volgauto met monteur Marokkaans-Nederlandse begeleider
NIET INBEGREPEN
Benzine motoren Overige drankjes
Persoonlijke uitgaven Reis- en Annuleringsverzekering
Vlucht*

Deze spectaculaire reis is een must voor avontuurlijke motorfanaten!

Eenpersoonskamer toeslag  € 240,-

Prijs passagier in de volgauto € 950,-

1

Dag 1: Amsterdam - Marrakech

U vertrekt vanaf Schiphol en vliegt naar Marrakech in Marokko. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De middag kun u eventueel besteden om de stad te verkennen.
2

Dag 2: Marrakech - Beni Mellal (245km)

Eerste deel van de route van vandaag is om aan de motor te wennen. De weg is in het begin  vlak en recht te noemen, maar naar mate wij richting bekende Cascades d’ Ouzoud toe rijden zul je merken dat de landschappen veranderen. Na de lunch rijden wij via een mooie slinger weg naar een van de meeste agrarich gebieden van Marokko, beni mella . Cascades d’ Ouzoud  is vernoemd naar de bekendste watervallen van Marokko.
3

Dag 3: Beni Mellal - Ifran (249km)

Vandaag rijden we naar het noordoosten over de middellange bergketen, langs verlaten wegen met fantastische uitzichten. Dit is een lange opwindende rit. Na de lunch gaat het plezier verder terwijl we ons aansluiten bij de snelstromende nationale weg omhoog naar Ifrane. 
4

Dag 4: Ifrane - Tinghir (300km)

We trekken naar het zuiden om voor de eerste keer de Hoge Atlas  over te steken. De uitzichten op de bergen zijn geweldig. Na de lunch in Middelt gaan we verder naar Er-Rich, waar we een mooie tocht maken en om de dag te eindigen in Tinghir.
5

Dag 5: Tinghir - Ben Ouidane (270km)

We beginnen de dag met een rit door de Todra-kloof en daarna beginnen we te klimmen naar de doorgang in de Hoge Atlas. We rijden dan op een hoogte van gemiddeld 2000 meter. We zullen de Hoge Atlas op zijn best zien!  We rijden van pas naar pas, op delen die alleen door de lokale bevolking wordt gebruikt door ezels of eenzame voertuigen. 
6

Dag 6: Bin Ouidane - Ouarzazate (257km)

Een dag om niet te vergeten. Geweldige bochtige weg, door de adembenemend Hoge Atlas. Het grootste deel van de dag vereist relatief technisch rijden en aandacht, dus laat je niet afleiden door de meest ongelooflijke uitzichten! De dag eindigt met een duik in het zwembad gevolgd door een heerlijke maaltijd.
7

Dag 7: Ouarzazate - Marrakech (240km)

Vanuit Ouarzazate rijden we naar Aït-Ben-Haddou waar we een koffie stop doen. We steken voor de laatste keer de Hoge Atlas over via de beroemde Tiz-n-Tichka pas. We gaan terug naar Marrakech om te genieten van de avondmarkt (Djemaa el Fna) en om eventueel de laatste inkopen et doen of mooie foto’s te schieten
8

Dag 8: Marrakech

Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de gelegenheid om te ontspannen voordat u gebracht wordt naar de luchthaven. Dit kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid.

Voor de kaart op Google Maps klikt u hier.

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is. De reizen voor 2019 zijn nu al te boeken maar de prijzen en data zijn onder voorbehoud. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij aangepaste routes met meer off-road mogelijkheden aanbieden.

ait bin Haddou
Gorge Dades
midden Gorge Todra Marokko
Demnate Marokko
Kasbah Marokko

Tour Reviews

5.00 gebaseerd op 1 review
5 mei 2019

Ga voor het waanzinnig mooie avontuur in een geheel andere wereld !!!
Natuurlijk kan je een week naar Griekenland of Spanje, en ik ga dat
ook zeker nog doen. De Alpen of Dolomieten al gedaan. Dit is een ervaring van een andere orde. Meteen het Atlas gebergte in, en op naar 2900 meter. Offroad rijden met de eeuwige sneeuw in zicht. En dezelfde dag over een verharde zandweg richting de woestijn. Kuilen en gaten in de weg ga je tegenkomen, maar een ieder met asfalt motorervaring kan dit aan. let op voor de ezels en schapen langs de weg. Ervaar de adembenemende mooie bergen, rotskloven, vergezichten en overige natuur. Vergaap je aan de mensen in het buitengebied, die leven zoals wij 100 jaar geleden.
Aziz is een geweldig gastheer en spreekt ook de taal van ons gastland. Daardoor leuk contact met de bevolking.
Goede hotels of kasbah, en lekker eten.
Rij op gloednieuwe motoren, die hij zelf heeft aangeschaft.
En nog betaalbaar. Motorrijden is zijn hobby, en ja commercie hoort er wat Aziz betreft helaas ook bij.

Laat een review achter