9 dagen
Tijdsduur
April-Mei, Sep-Okt
Data
On/Off-road
Motor
Gemiddeld
Niveau
Excl. Vlucht
Vlucht
 Eerstvolgende reisdata:
Van 29 nov 2024 t/m 7 dec 2025  Bijna vol
Van 10 april 2025 t/m 18 april 2025

Met een groep van maximaal 8 personen met all-road motoren rijden wij door een van de mooiste gebieden van Marokko. U zult versteld staan door enkele uren te vliegen je in een wereld terecht kunt komen die zó afwijkt van de onze, het prachtige, exotische Marokko. We trekken door het ruige Atlasgebergte, langs vruchtbare valleien en primitieve Berberdorpjes.

Onderweg komen wij langs eeuwenoude kashba’s (versterkte dorpen of forten, opgetrokken uit leem en stro), spectaculaire bergpassen en vruchtbare rivieroases vol dadelpalmen. Vanuit Foum Zguid trekken we door de woestijn met eindeloze vlaktes en de imponerende rode zand duinen. Ook de mars-achtige en vulkanisch gebergten en landschappen van Jebel Saghro ontbreken niet op de route met zijn indrukwekkende passen. Ook komen wij langs de Dadès Kloof & Dadès Vallei. In Marrakesh maakt u kennis met de gastvrije bevolking en slinger over het betoverende Djemaa el Fna plein of de oude medina van het magisch Marrakesh.

Deze reis zal voor het grootste deel bestaan uit asfalt en een deel onverharde  pistes die goed begaanbaar zijn . Sommige trajecten kunnen redelijk lastig wanneer men geen of weinig motor ervaring heeft. Een off-road training is te adviseren maar is geen verplichting.

Alle reisdetails vind u hieronder.

AANKOMST LOKATIE Marrakech luchthaven Menara
INBEGREPEN
WA verzekering motor Overnachtingen met ontbijt
Motorhuur Diner op rijdagen
Volgauto met monteur Nederlands – Marokkaanse begeleider
NIET INBEGREPEN
Benzine motoren Overige drankjes en lunch
Persoonlijke uitgaven Reis- en Annuleringsverzekering
Vlucht Diner op laatste rijdag

Deze spectaculaire reis is een must voor avontuurlijke motorfanaten!

Eenpersoonskamer toeslag  € 390,-

In overleg kan een passagier mee. Prijs passagier in de volgauto € 1695,-

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

1

Dag 1: Marrakech

U vliegt naar Marrakech in Marokko. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De middag kun u eventueel besteden om de stad te verkennen.
2

Dag 2: Marrakech - Ouarzazate (211km)

Omdat wij de motors in de avond al in bezit hebben kunnen wij vandaag op tijd beginnen aan ons avontuur. Nadat wij de hectiek van Marrakech achter ons hebben gelaten, en je aan de motor bent gewend, zult u beseffen dat de eerste bergtoppen in zicht zijn, vrij snel er na zullen wij beginnen met het beklimmen van de Hoge Atlas Gebergte. We rijden langs een aantal kleine dorpjes tot aan de hoofdweg bij Taddert . Na de lunch zullen wij de hoofdweg snel verlaten richting Kasbah Aït-Ben-Haddou. Dit is de bekendste Kasbah van Marokko, en deels nog bewoond. Op deze magische locatie werden vele films zoals Game of Trones en The Gladiator opgenomen. Met als eindpunt voor vandaag Ouarzazate.
3

Dag 3: Ouarzazate - Agdaz (258km)

Afhankelijk van de tempo van de groep kunnen we een bezoekje aan Kasbah Taourirt brengen. Het is een van de best bewaarde kasbahs in het land, hoewel het niet meer bewoond is sinds de late jaren 1930. Het behoud is te danken aan het feit dat het werd omgevormd tot een museum en tegelijkertijd werd gebruikt als de setting voor vele films. Na het bezoek aan de Kasbah Taourirt rijden we ongeveer 68 km door een mooie motor slingerweg richting Taznakht, die bekend staat om de tapijtweverij. Na de Koffie verruilen we de hoofdweg voor een wat smallere weg langs kleine dorpjes om bij de Les Gorge Tislit aan te komen. Het laatste stuk hiernaar toe is onverhard. Aangekomen bij dit verborgen natuurwonder Les Gorge Tislit weet je niet wat je ziet. Zeer mooie rotsformaties. De kloven zijn omgeven door goed onderhouden velden die groen in het landschap brengen. Het is een oase van rust. Hierna rijden we door verhard maar ook deels onverhard naar onze einde bestemming Agdaz.
4

Dag 4: Agdaz - M'hamid El Ghizlane (199km)

Vandaag rijden wij naar de hoofdplaats van de provincie Zagora. De stad ligt ten oosten van de vruchtbare Draa-vallei met centraal door het gebied de rivier de Draa. Nadat wij hier een koffiestop houden en als de mogelijkheid zich voor doet de lokale markt bezoeken om daarna de onverharde weg te vervolgen in de buurt van rivier de Draa. Het is een weg van ongeveer 30 km tot aan de N9. Na de lunch, in een van de kleine dorpjes langs de weg rijden wij verder naar onze einde bestemming, een mooie Kasbah met zwembad in M’hamid El Ghizlane. Eventueel in de avond kan er een wandeling worden gemaakt.
5

Dag 5: M'hamid El Ghizlane - Nkob (237km)

Wij vertrekken vanuit M’hamid el Ghizlane richting Tamegroute waar wij de mogelijkheid hebben om een deel off-road te rijden tot ongeveer Zagora. Na de lunch rijden we verder richting de noordelijke plaats Tazarine met als eind bestemming Nkob. Wij rijden over een verlaten uitgestrekt ruig gebied. Als laatste gaan we de hoogte in wat spannend is maar leuk.
6

Dag 6: Nkob - Tinghir (140km)


Vandaag rijden we een kortere route met de bedoeling rust te kunnen nemen voor de aankomende twee lange routes. De route van vandaag, met bergtoppen van ongeveer 2800 meter levert dit mooie ervaringen op. Wij rijden over de Tizi-n-Tazart pas. Het is een ruige pas die zich niet makkelijk laat berijden, maar het is de moeite waard. Wij rijden richting Iknioune waar we stoppen voor de koffie, Daarna genieten we nog van de laatste kilometers richting Tinghir waar we zullen overnachten in een sfeervolle Kasbah.
7

Dag 7: Tinghir - Skoura (274km)

Nadat wij de motoren getankt hebben in Tinghir, rijden wij richting de bekende Dadès kloof & Dadès vallei. De Todra kloof behoort tot het oostelijke deel van het hoge Atlasgebergte en ligt vlakbij het stadje Tinghir. De kloof is duizenden jaren geleden ontstaan doordat de Todra en Dadèsrivieren over de rotsen stroomden, waarbij zij de rotsen uitholden en er een doorgang ontstond. De Dadès kloof is minder bekend dan zijn grote broer de Todra kloof, het is een stuk groener en minder toeristisch. Het is het beste te omschrijven als een dal of vallei met aan twee kanten enorm hoog oprijzende muren van rotsgesteente. Door het dal stroomt de Dadès rivier die zorgt voor een oase van groen. Tussen Gorge Dadès en Todra Kloof berijden we een onverharde piste van ongeveer 45 km.  Na het nuttigen van onze lunch bij een familie restaurantje in Dadès vervolgen wij onze route met als eind bestemming Skoura.
8

Dag 8: Skoura - Demnate - Marrakech (260km)

Vanuit Skoura rijden wij richting Ouarzazate waar we afslaanrichting Demnate. Het is een mooie lange piste met steile klimmetjes en afdalingen. Het grootste gedeelte is verlaten maar wij komen toch langs twee dropjes waar je je af zult vragen hoe het mogelijk is om hier te kunnen leven. In Demnate lunchen wij. Daarna rijden we nog ongeveer 80 km om aan het eind van de middag in Marrakech aan te komen. Hier kan je de avondmarkt (Djemaa el Fna) bezoeken voor de laatste inkopen of mooie foto’s te schieten.
9

Dag 9: Marrakech - Amsterdam

Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u de gelegenheid om te ontspannen voordat u gebracht wordt naar de luchthaven.

Voor de kaart op Google Maps klikt u hier.

Omdat wij u een eerlijke prijs willen aanbieden, is het alleen mogelijk als wij de vliegticket uit de reissom halen. Omdat ticketprijzen veranderen zouden dit voor de vroeg boeker geen enkele voordeel hebben ten opzichte van laat boeker. Onze ervaring leert dat hoe eerder je boekt hoe goedkoop je ticket is. De reizen voor 2020 zijn nu al te boeken maar de prijzen en data zijn onder voorbehoud. Voor groepen vanaf 6 personen kunnen wij aangepaste routes met meer off-road mogelijkheden aanbieden.

Oase omgeving Tazarine marokko
Oase Marokko motor
ait bin Haddou
Piste Todra Gorge Marokko
Woestijn Marokko
Midden Atlas
Dorp Marokko
todra gorge
lokaal marokko
Rotsformatie marokko
begin Gorge Todra Marokko
Midden Atlas Marokko
Omgeving Demnat Marokko
zand Mhamid
Demnate Marokko
Kasbah Marokko
richting Marrakech
Lokals Marokko
badawin tent marokko
Merzouga Marokko
Zandduinen op de motor
Kunst marokko
Oase marokko motorvakantie
Tombouctou route motor marokko
tizi-n-tichka pass marokko

Tour Reviews

5.00 gebaseerd op 7 reviews
10 augustus 2017

Maart 2013 zijn wij met 6 vrienden de uitdaging aan gegaan. Hebben toen een geweldige mooie en goed georganiseerde reis gehad, waar alles voor ons goed geregeld was, tot het eten onderweg aan toe. Kwamen aan in een plaats, waar het ook was, binnen rijden en binnen no time stond het eten voor ons klaar.

Naar aanleiding van deze ervaring hadden wij besloten om dit jaar weer te gaan. Uiteraard een totaal nieuwe route. Wederom een geweldige tijd gehad, een echte aanrader.
Mocht je interesse hebben, je gaat een mooie tijd beleven!

15 augustus 2017

Geweldige trip gemaakt in april 2017. Alle weersomstandigheden meegemaakt, van ijskoud tot lekker warm. Wat een fantastisch land om met de motor te doorkruisen. Voor mij de tweede keer maar zeker niet de laatste keer. Aziz je bent een topper!!! Zonder jou waren we nu nog niet thuis geweest en zeker blut!!!

1 september 2017

We hebben een geweldige trip gehad, Aziz staat open om even af te tikken van de originele route, dit om het nog meer avontuurlijker te maken.
En dat hebben we gedaan, van sneeuw naar rivier beddingen, op routes waar andere afhaakte, maar wij door gingen.
Het was een mooie route waar je er achter komt of je met kameraden rij of niet.
Aziz zorgt voor goede motoren, hotels en eten van ontbijt tot middernacht.
Geen gesleep met bagage maar alleen eventueel gereedschap en EHBO spullen, je weet het nooit toch!!
Dus wil je een top trip maken, Aziz en Marokko zijn zeker een aanrader.

14 juni 2018

De website belooft een avontuurlijke off road tocht door de hoge atlas, precies waarnaar ik op zoek ben. Maar er zijn meer websites die dit beweren dus toch maar even vragen hoe de route eruit gaat zien.
Met Aziz, klinkt het aan de andere kant van de lijn. Eigenlijk klikt het meteen, Aziz geeft rustig maar met een aanstekelijk enthousiasme antwoord op mijn vragen. De volgende dag boek ik meteen.
3 weken later is het dan zover. Na een voorspoedige reis en een rustige nacht in Marrakech gaan we op weg. Binnen de kortste keren doorkruisen we de eerste heuvels die zich als snel omvormen tot bergen en voordat we het weten zijn we aangekomen bij ons onderkomen voor deze nacht.​
De daarop volgende dagen wordt het alleen maar beter. De variatie van de gebieden die we doorkruisen is veel groter dan we hadden durven dromen. Indrukwekkende rotsformaties, glooiende bergenwegen en dwars door de woestijn. De fotomomenten zijn teveel om op te noemen.​
Van half weggespoelde asfaltwegen via modderpaadjes, door beekjes en dan langs een ezelspaadje weer verder. Aziz laat zich niet afschrikken door het terrein. Wij ook niet trouwens :)​
Zelfs de temperatuur is meer divers dan iemand van ons had verwacht, van boven de 35 graden in de woestijn tot onder het vriespunt in de bergen, dus neem je winterhandschoenen mee.​

Elke dag zijn we weer geeindigt bij een ander hotel. Waar ik nog even bang was bij een internationale hotelketen terecht te zullen komen bleek het tegendeel waar te zijn. Lokale hotels op verassende locaties. Soms klein en soms lijk je te zijn aangekomen in het paleis van een lokale sjeik maar altijd schoon en heerlijk eten.​

Voordat we het weten is de week om en zijn we weer terug in Marrakech. Het is een prachtige en overweldigende tocht geweest vol met verassingen. Aziz, bedankt voor alles.​

13 mei 2019

Motorrijden in Marokko. vrienden van mij waren er al twee keer geweest en nu was het mijn beurt. ik heb contact met Aziz die de reisleider is. de klik is er meteen en we boeken met 5 man de hoge atlas tour april 2019 . mooie tijd om te gaan , niet te koud niet te warm. doordat het clubje klein is is alles goed te overzien. allemaal dezelfde (bijna nieuwe)SWM offroad die hun mannetje staan. mooie tochten door dat super gebergte gereden. goede hotels, lekker lokaal eten , en gastvrij onthaal is ons allen welgevallen. Als wij weer een ander deel van Marokko willen zien dan kloppen we zeker weer bij Aziz aan. Een aanrader!!

29 maart 2023

Prachtige route door een divers landschap van woestijn en groen! De wegen zijn goed begaanbaar, hier en daar wat minder 😉 Dit in combinatie met een relatief kort gedeelte offraid maakt het een enorm leuke tocht! Alles is top geregeld door Aziz. De hotels, motoren en het eten! Oftewel, dikke aanrader om met Aziz op de motor Marokko te gaan verkennen! Super mooie ervaring

11 september 2023

Oktober 2022 ben ik met mijn goede vriend Hanco naar Marokko afgereisd. Van te voren nog een gesprek gehad waarin onze zorgen en vragen prettig werden beantwoord.
Na aankomst met vlucht naar Marrakesh zijn we warm ontvangen door Aziz op het vliegveld en die avond voorgesteld aan de andere gasten.
Volgende ochtend de Enduro motoren opgehaald en toen kon het avontuur beginnen. De combinatie van de woestijn, de dorpen de bergen met zo`n uiteenlopende schakering van kleuren was echt een hele intense overweldigende ervaring, met in de dagen uiteen lopende overnachtingen van hotels tot en met oase achtig verblijven. onderweg uiteenlopend gegeten en enorm genoten. Aziz kent het atlas gebergte ook op zijn duimpje. Het rijden met de motoren was fantastisch de verschillende wegen met in het atlas gebergte een schakering van bochten was een feest evenals het her en der offroad rijden. Daarbij moet ik niet vergeten te melden de gastvrijheid van de bevolking die ik ervaren heb. Conclusie Motoren waren top, verblijven waren uitlopend en zeer prettig, de reis door o.a. het atlas gebergte overtrof alle verwachtingen en de mens/reisleider Aziz maakt er een onvergetelijke vakantie van. Aziz bedankt namens Hanco en Eric

Laat een review achter